Прочитај ми чланак

Љубав са Српкињом му сачувала главу: Курти био у вези са ћерком политичара?

0

Та љубав касније му је сачувала главу и дала сигурност у затворском животу!

Будући тзв. косовски премијер жели да сакрије да му је велика љубав била Лидија Соколовић, ћерка некадашњег министра Зорана Соколовића, каже бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић

Лидер Самоопредељења и најизвеснији кандидат за премијера самопроглашене државе Косово Аљбин Курти био је у једногодишњој емотивној вези с ћерком некадашњег министра унутрашњих послова Зорана Соколовића Лидијом Соколовић током деведесетих година.

Ово потврђује бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић, који истиче да се у уским круговима причало о тој вези, али да она није доспела до медија јер их је Милошевић држао под контролом и није желео да тај, за њега скандал изађе у јавност.

– Лидија и Аљбин су се виђали у Београду, знам да је та веза трајала око годину дана. Милошевић је притискао Соколовића да раскине ту ћеркину везу, то је за њега било незамисливо да она буде у вези са Албанцем и из Милошевићевог угла проблематичном особом. Курти је пак због те везе био повлашћен у затвору, ништа му није фалило, али је услов био да се та веза раскине, и тако је и било – каже Ницовић.

Додаје да су постојале спекулације да је Лидијин отац извршио самоубиство због ћеркине везе, али да то ипак није био разлог што је себи окончао живот.

– Тачно је да је био против те везе због Милошевићевог притиска, али он је извршио самоубиство на чудан начин и не верујем да је ћеркина веза била разлог. Његово возило је било у покрету током самоубиства и имао је прострелну рану на слепоочници, то указује на чињеницу да ипак није било речи о самоубиству – тврди Ницовић.

На другој страни, уредник недељника Афера Градиша Катић каже да из њиховог дописништва са Косову и Метохији сазнају да би Курти желео да заборави тај детаљ из своје прошлости јер је на удару албанских медија због везе са Српкињом, што су његови политички противници једва дочекали како би га дискредитовали у јавности.

– Њега разапињу албански медији због те везе с Лидијом Соколовић, ових дана често пишу о тој теми – навео је Катић.

Људи који су деведесетих били блиски Лидијином оцу нису желели да откривају детаље те везе, бурно су реаговали на наше питање да нам открију који детаљ о томе. Тако се бивши председник Србије Милан Милутиновић збунио, па је рекао: „Нисам ја био министар, не знам ништа о томе“. Ни Милутин Мркоњић и Урош Шуваковић, страначке колеге Зорана Соколовића, нису хтели ни да потврде, ни да демантују везу Аљбина и Лидије.