Прочитај ми чланак

ЉАЈИЋ: Идем из владе али ћу се вратити

0

Министар трговине Расим Љајић каже да остаје при одлуци да се повуче из владе после избора или реконструкције, али да би "једног дана могао да се врати".

Он је у интервујуу за Курир рекао да је главна замерка његових противника у томе што је био скоро у свим владама после 2000. године.

Фото: Бета

„И зато најмање што могу да урадим јесте да се повучем да бих једног дана могао да се вратим, што је један нормалан и природан процес у политици“, рекао је

Он је рекао да није разговарао са председником Србије Александром Вучићем о својој недавној одлуци да не буде у будућој влади.

„Не мислим да је то нека важна политичка тема“, изјавио је Љајић.

Љајић је рекао да би, да је хтео да поднесе оставку, свакако прво разговарао са Вучићем и са премијерком Аном Брнабић „јер тако ред налаже“.

Према његовим речима, са Вучићем углавном разговара како да привуку што више инвестиција, како да се дође до нормализације односа у региону или до максимализације туристичких потенцијала Србије.

Он је рекао да његово неучествовање у извршној власти „не значи бег од политике“.

Како је рекао, „био би сувише велики луксуз да 30 година бављења политиком и борбе за једну нормалну и пристојну Србију баци под ноге“.

„Борићу се колико могу против политике које персонализују Шешељ и Зукорлић, мада су те политике одавно поражене и од српског и од бошњачког народа“, рекао је Љајић.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!