Прочитај ми чланак

ЛИСИЦЕ ЗА ВУЧИЋА: Протестна шетња ДСС до кабинета Председника Србије

0

Чланови Главног одбора Демократске странке Србије ће одржати протестну шетњу након седнице Главног одбора у суботу, 9. јуна, 2018. године.

Шетња ће кренути у 14 ЧАСОВА од ДОМА СИНДИКАТА у Београду до зграде Председништва Србије,  на Андрићевом венцу, где ће функционери ДСС-а председнику Републике Александру Вучићу предати наочаре, Устав Републике Србије, на којем је положио заклетву, Кривични законик, којим је утврђено кривично дело угрожавања територијалне целине Србије и лисице, које следују извршиоцима кривичних дела.

МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ (ПРЕДСЕДНИК ДСС): Косовска политика која је доживела крах мора да се промени

„Упоредо са ескалацијом насиља над Србима на Косову и Метохији Скупштина самопроглашеног Косова је потврдила Споразум о обједињавању царина Косова и Албаније. Тиме се јасно показује да је стварање Велике Албаније коначни циљ косовских сецесиониста, Албаније и њихових западних ментора, на шта Демократска странка Србије годинама упозорава.

Оно што је терористичка ОВК започела 1998. године оружаним нападом из Албаније на караулу Морина, што је настављено НАТО агресијом на Србију годину дана касније, приводи се крају ових дана уз громогласно ћутање српске власти. Већ годинама се на граничном прелазу Морина ка Албанији не врши било каква контрола, а сада је сецесионистичка Приштинска власт учинила и институционални корак ка брисању Косовско- Албанске границе.

Србија свакодневно доживљава понижења као последицу потпуног краха косовске политике српских власти.

Крајњи је час да се та политика темељно промени и да они који се позивају на косовску реалност, разумеју да управо та реалност захтева да се одбаци свака могућност признања независности Косова и да се питање његовог коначног статуса одржава у стању замрзнутог конфликта.

Све друго представља саучесништво у стварању Велике Албаније са несагледивим последицама по Србију и цео балкански регион, стоји у саопштењу ДСС, којег потписује њихов лидер”, Милош Јовановић.