Прочитај ми чланак

ЛИДЕРИ ПАТРИОТСКЕ ОПОЗИЦИЈЕ ОБИЛАЗЕ СРБИЈУ Спречимо распродају српских ресурса странцима! ВИДЕО

0

patriotski-blok-u-subotici-2015_563_422_90

У четвртак 24.септембра 2015. године у Суботици је одржана промоција Патриотског блока. Пред грађанима Суботице, међу којима је било и представника других политичких партија говорили су Санда Рашковић Ивић и Бошко Обрадовић.

Преносимо део извештаја локалних медија:

„Приоритет политике Патриотског блока је усмерен ка домаћим интересима, као и спречавању распродаје природних и привредних ресурса, попут Телекома, ЕПС-а, пољопривредног земљишта…

Патриотски блок сматра да опозиције данас у Скупштини Србије нема. Опозиција се налази ван парламента и из тог разлога потребне су промене. Већ на наредним изборима мора доћи до смене политичке генерације, а на политичкој сцени се морају појавити млади, образовани политичари без мрља у својим каријерама, верни својој идеологији, који ће понудити здраве идеје и решења.“

Двери Ужице: За власт је кривац увек неко други

СНС је три године на власти у Ужицу, а резултати су поразни – оценио је Драган Крсмановић, члан Извршног одбора Покрета и координатор рада за Златиборски округ.

Покрет “Двери“ је у Ужицу најавио одржавање протесног скупа против продаје “Телекома” који ће бити одржан 26. септембра у Београду заједно са ДСС-ом са почетком у 12 часова на платоу испред Филозофског факултета. Члан Извршног одбора “Двери” Драган Крсмановић указао је на протеклој конференцији за штампу на неодговорност у вршењу локалне власти у Ужицу.

СНС је три године на власти у Ужицу, а резултати су поразни. Све што је Тихомир Петковић говорио поводом годину дана на функцији градоначелника од Аеродрома, Универзитета је слика неспособности
власти да се суочи са градским проблемима – рекао је он и оценио да се на власти налази интересна група која више од две деценије покушава да води Ужице.

dveri-uzice-za-vlast-je-kriv-uvek-neko-drugi

Они једноставно сплаваре на брзој реци која их носи куда она жели – рекао је Крсмановић и додао да власт своје “резултате” објашњава лоптом у дворишту Републике, без јасног препознавања шта ужичка власт “жели” са овим Градом који је постао рушевина. Најављено заседање Градске скупштине поводом краха инвестиције од 15 милиона евра за Постројење у Горјанима Крсмановић је означио скупом на коме ће ужичка власт поново све објаснити „кривицом неког другог”.

“Двери” ће у Ужицу на локалним изборима кандидовати људе који ће показати да политика може да се врши на “одговоран, професионалан и достојанствен начин”, речено је у седишту ужичког Повереништва. Став Покрета јесте да Ужице има све потенцијале да постане боље место за живот, добру локацију и стручну радну снагу, али да нема домаћина.

Повереник “Двери” за Ужице Драган Бабић позвао је суграђане да се прикључе активностима Покрета и укључе у решавање градских проблема, јер нико са стране неће доћи да то учини уместо нас. Члан ужичких „Двери” Благоје Радојичић поручио је да је за људе који воде Ужице време да изађу пред грађане и искрено објасне шта се у протеклом периоду дешавало у Ужицу почевши од несрећног загађења воде у Врутцима преко Универзитета до Постројењем у Горјанима.

Пре 40 година радио сам урбанистичко-техничке услове за Постројење. Први пут је Град добио паре и 15 милиона евра да реши проблем отпадних вода.

Зашто је изостала градња Постројења, то грађани морају знати – поручио је Радојичић. На недавно одржаним изборима у Краљеву у Извршни одбор “Двери” изабрани су Драган Крсмановић из Ужица и Ратко Ракоњац из Пријепоља.

Извор: Двери, ДСС, Србин.инфо