Прочитај ми чланак

Лицемерје: Чеда водио студенте, сад им се руга!

0

БЕОГРАД – Српска напредна странка (СНС) данас је саопштила да је шокирана „лицемерним и хушкачким“ изјавама председника Либерално демократске парије Чедомира Јовановића, човека који се изругује студентима и грађанима који су данас мирно протестовали због пресуда Хашког трибунала.

„Познато нам је да је Јовановић младост провео и каријеру градио башкарећи се у Шилеровој улици, а да је сада ништа друго него пропали политичар, додуше са вилама, фабрикама и џиповима“, каже се у саопштењу СНС и наводи да се Јовановић још није изјаснио шта за њега значе Косово и територијални интергритет Србије.

У саопштењу се каже да је Јовановић једини човек у Србији који налази оправдање „за срамотне и антисрпске одлуке Хашког трибунала“ и из њих црпи снагу за скупљање „дневнополитичких поенчића“.

„Српски напредњаци се питају ко је Јовановић да позива на грађење институција и држи лекцију о европејству и правним реформама, када сви знамо да је он персонификација мафијашко-тајкунско-политичких спрега“, каже се у саопштењу и истиче да странка пружа пуну подршку министру правде Николи Селаковићу.

Јовановић је оценио да је данашњи студентски протест, поводом пресуда Трибунала у Хагу, брутално злоупотребљен и за то „највећу одговорност сносе министар правде Никола Селаковић и припадници ектремистичких организација, који су покушали да профитирају прикључивањем протесту“. Јовановић је у писаној изјави нагласио да је Селаковић злоупотребио своју функцију и згазио обавезу да чува ред и мир у земљи.

 

(ФоНет)