Прочитај ми чланак

ЛДП: Србији треба председник који је против злочина које симболизују Милошевића

0

Либерално демократска партија Чедомира Јовановића сматра да председник Републике нема право на колебљивост када је у питању да ли треба подићи споменик Слободану Милошевићу.

ceda jova
Не изненађује, наводи ЛДП, Николићев став јер је и сâм био део политике коју би данас, као први човек државе, морао да осуди.

Зато је, додају, потребан јасан систем вредности о којем говоримо годинама, зато је потребна политика која ће имати јасан став о узроцима свих данашњих проблема земље, медју којима је најдоминантнији погрешна политика коју симболизије Милошевић – политика национализма, рата, злочина, политичких убистава, гушења демократије.

„Милошевићеви споменици су 9. март, протести 1996/1997, јама креча у коју је на Фрушкој гори бачен Иван Стамболић пошто му је по Милошевићевом налогу пуцано у потиљак, пребијени грађани пред кордонима и батинашима, масовне гробнице по Хрватској, Босни и Херцеговини и Косову. Све су то споменици који говоре све оно што Николић, Дачић и њима слични неће и не смеју и све што би неким наводно новим спомеником желели да сакрију“, наводи се у саопштењу ЛДП-а.