Прочитај ми чланак

ЛДП: Чланови СНС су нас брутално напали у Мајданпеку, Напредњаци: Чедини лажу

0

 LDP7

Либерално демократска партија (ЛДП) је данас саопштила да су њене активисте у Мајданпеку напали функционери и чланови Српске напредне странке (СНС), предвођени председником Општинске изборне комисије Дејаном Шкорићем, наводећи да је он „уништавао изборни материјал листе коју предводи ЛДП ‘Окупљање за Мајданпек и Поречје'“.

„Функционери и чланови СНС предвођени председником Општинске изборне комисије, физички су напали активисте ЛДП који су у Мајданпеку обављали преизборне радње“, саопштила је данас та странка.

ЛДП у саопштењу наводи да је група насилника, у ноћи суботу на недељу, насрнула на активисте, вређајући их, уништавајући изборни материјал, претећи да бити претучени уколико наставе да лепе плакате са позивом да се гласа за листу Либерално демократске партије „Окупљање за Мајданпек и Поречје“.

Наводи се да су те ноћи, на позив СНС, „биле присутне особе које су у надлежним службама евидентиране као вршиоци кривичних дела“.
ЛДП истиче да је током физичког напада, председник изборне комисије позивао групу лица из Мајданпека, осуђиваних за најтежа кривична дела, да онемогуће даљи рад њених активиста.

Манир, већ виђен на појединим локалним изборима, понавља се и данас, оценила је ЛДП

С обзиром на то да једино ЛДП брани право на другачије мишљење и слободу говора, неће се пред овим повући и изборе ће сматрати нерегуларним, уколико се овакви видови притиска наставе, нагласила је ЛДП у саопштењу.

СНС је окарактерисала као лаж тврдњу да су њени чланови напали активисте ЛДП.

(ФоНет)