Прочитај ми чланак

Лавров: Вучићу, поздравио те Путин и поручио да…

0

Лавров је пренео Вучићу поздрав од председника Владимира Путина.

111

Tanjug

Лавров је пренео Вучићу поздрав од председника Владимира Путина.

– Ценимо Ваш напор за развој односа са Русијом и ценимо све што радите за нашу међудржавну сарадњу – поручио је Лавров Вучићу.

Такође, Лавров је поручио Вучићу да Русија неће мешетарити по Србији.

Лавров стигао у Србију: Дочекао га Дачић

– Русија се неће мешати у унутрашња питања Србије. Увек смо спремни да нађемо баланс у нашим интересима – истакао је министар Лавров.

Лавров је навео да Москва такође цени и то што је српски премијер остварио убедљиву победу на парламентарним изборима и што је народ показао да подржава политику развоја српско-руских односа.

– Србија сада бележи економски раст, а надамо се и да ће прошлогодишње заседање спољноекономске комисије у Москви томе и допринети – истакао је руски дипломата.

Поред тога, Лавров је додао да Србија и Русија остварују велику сарадњу и у хуманитарном аспекту, али и по спољнополитичким питањима.

Премијер Вучић је изразио наду да ће се Лавров осећати као код куће.

– Такође се надамо да ће сарадња међу нашим народима и земљама бити боља и успешнија. Лично сам уверен да ћемо односе подићи на виши ниво и то је наш заједнички задатак.

Премијер Вучић је истакао да би један од фокуса сарадње Србије и Руске Федерације требало да буде привредна сарадња, имајући у виду погодности које пружа Споразум о слободној трговини.

Он је нагласио да је Србија спремна за унапређење сарадње у области енергетике, пољопривреде и телекомуникација и додао да су руске инвестиције у свим наведеним областима добродошле.

Премијер Вучић обавестио је министра Лаврова о економском напретку Србије и изразио интересовање Србије за проширење капацитета за складиштење гаса у Банатском двору, као и за извоз Фијат возила на руско, али и тржиште Евроазијске уније.

Председник српске Владе захвалио је на донацији Руске Федерације за унутрашње осликавање Храма Светог Саве у Београду, као и актуелне израде мозаика на куполи Храма.