Прочитај ми чланак

Лавров најављује: Могуће је да ће Србија прекинути пријатељство с Русијом

0

Русија ће остати пријатељ чак и ако Србија уђе у Европску унију, али постоји могућност да се Београду наметне да не буде пријатељ Русији, јер ће морати да се спроводи политика која је утврђена у Бриселу, рекао је руски министар спољних послова, рекао је минситар спољних послова Русије Сергеј Лавров, преносе медији.

Срби су народ са славном историјом и дупли стандарди према Србима и Русима показују лош однос Запада према православним Словенима, рекао је Лавров.

Лавров је додао како Запад користи жељу Србије да уђе у Европску унију да би на њу вршио притиске. С тим у вези, Лавров је нагласио да ће Русија остати пријатељ Србији чак и ако Србија уђе у Европску унију, али да постоји могућност да се Србији наметне да не буде пријатељ Русији, јер ће морати да се спроводи политика која је утврђена у Бриселу.

Лавров је поручио да је на Србији да одлучи којим ће путем ићи, али да треба имати у виду да само Турска преговара о приступу у Европску унију дуже од Србије и да се треба упитати зашто је то тако.

Занимљиво је да је Лавров рекао и да је с Милом Ђукановићем био пријатељ док бивши председник Црне Горе није постао оружје русофобије, а био је јасан и да појам „Западни Балкан“ само служи да покаже како је Балкан својина Запада.  

Да ли на овај начин Лавров најављује и будући однос са Александром Вучићем?