Прочитај ми чланак

ЛАКУ НОЋ, СРБИЈО Шта ће Вучићев мегафон у Скупштини?

0

Сима Спасић, осуђени силоватељ, једна је од личности која свакодневно згрожава јавност у Србији. Спасић отворено подржава власт, а често је виђен у друштву високих државних функционера. Својеврстан скандал и нова срамота за Скупштину Србије представља Спасићево обраћање на на седници скупштинског одбора за Косово и Метохију.

– Обраћање Симе Спасића на седници скупштинског одбора за Косово и Метохију пред посланицима, амбасадорима, свим безбедоносним телима, међународним организацијама – написао је Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“, који је поделио слику Спасићевог обраћања на заседању.

Већ годинама Спасић се крије иза Удружења породица киндапованих и несталих лица на Косову и Метохији, па је чест гост конференција и протеста опозиције, где преко мегафона вређа и омета присутне, све уз очигледну подршку власти.

Спасић је такође усликан да стоји поред премијерке Ане Брнабић, али и председника Србије Александра Вучића. Јавна тајна је да је Спасић заправо Вучићев мегафон, те да он говори шта његов председник мисли.

Чињеница да је Спасић осуђен за силовање своје супруге, а да му је допуштено да говори на скупштинској седници, као што говори и по прорежимским медијима, говори о томе како се власт односи према жртвама силовања. Зар таква особа треба да буде представник српских жртава са Косова и Метохије?

Све је допуштено уколико сте продужена рука власти.

Грађани на Твитеру су такође згрожени Спасићевим присуством у Скупштини.

– Човече, мене је блам, а не знам за вас остале, а можда је ово само лош виц. Лаку ноћ, Србијо – написао је један од грађана.

– Осуђени силоватељ представља ову државу. Срамота на шта смо спали – додаје други.

И док је грађане срамота, власт се поноси оваквим људима, па им допушта да у највишем законодавном телу представљају нестале Србије са Косова и Метохије. За то време страни амбасадори посматрају какве представнике Србија има.