Прочитај ми чланак

Кустурица више није саветник Додика?!

0

Емир Кустурица више није на платном списку Председништва БиХ, односно није више саветник председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика.

Наиме, однедавно је са списка Додикових саветника, који се налази на службеној страници Председништва БиХ, избрисано име Емира Кустурице, иако је раније био “уредно” наведен као члан кабинета актуелног председавајућег колективног шефа државе.

Слобода онлине покушала је у Додиковом кабинету да сазна од када и зашто Кустурица више није међу Додиковим саветницима, али нико од оних који су се јавили на телефон, о томе није желео да говори. Остали чланови кабинета, укључујући и Перу Симића, званично саветника за информисање, нити су се јављали, нити су одговарали на поруке.

“Протеривање” Кустурице из Додиковог кабинета у Председништву, али и избегавање давања одговра у вези са овом темом, поставља неколико питања, а прво на листи је да ли то значи да су медијски наслови о свађи њих двојице заиста и истинити.

Још у мају прошле године Додик и Кустурица су били нераздвојни другари, појавивши се заједно и на паради поводом Дана победе у Москви. Наводно је сукоб избио у вези са власништвом над Кустуричиним “Андрићградом”.

Влада РС-а је у октобру донела одлуку којом постаје већински власник Кустурициног “чеда” код Вишеграда. Кустурици је, тачније његовој фирми “Лотика”, остало око 21 посто власништва над “Андрићградом”.

Да ли то значи да Куста није могао опростити Додику што је остао без “Андрићграда” или је нешто друго у питању, знају њих двојица.