Прочитај ми чланак

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ због избора у Лучанима

0

Центар за истраживање, транспарентност и одговорност (ЦРТА) због коришћења аутомобила у јавном власништву током избора Лучанима, поднела је кривичне пријаве против одговорних због злоупотребе јавних ресурса у политичке сврхе.

Возила 11 јавних предузећа и установа из Новог Сада, Панчева, Врбаса Вршца и Шида била су присутна у Лучанима током одржавања локалних избора у децембру прошле године, показало је истраживање организације ЦРТА.

Због сумње на злоупотребу јавних ресурса у политичке сврхе, како пише портал Истиномер.рс, ЦРТА је поднела кривичне пријаве против одговорних у овим предузећима, међу којима су и Град Нови Сад, Градска управа града Панчева и Општинска управа општине Шид.Установљено је и да су током избрног дана у овом граду била и возила ЈКП „Топлана Нови Сад“, ЈКП „Лисје Нови Сад“, ЈКП „Чистоћа Нови Сад“, ЈП „Градско стамбено Нови Сад“, ЈКП „Други октобар“, Пољопривредне стручне службе Врбас, Спортског савеза општине Шид и ЈКП „Ивањица“.

Шта су возила јавних предузећа тражила у Лучанима током изборног дана, мораће да испита надлежно тужилаштво јер је организација ЦРТА поднела и кривичне пријаве против одговорних због сумње на злоупотребу положаја.

Током посматрања локалних избора у Лучанима, посматрачи су идентификовали су преко 200 возила са регистарским таблицама које нису из Лучана. Према речима Тамаре Бранковић, координаторке Истраживачког тима ЦРТЕ, током самог изборног дана у Лучанима су уочени аутомобили са ознакама 34 града из Србије.