Прочитај ми чланак

КРИК ИЗАЗВАО БУРУ У ЈАВНОСТИ: Опозиција – да Стефановић објасни бизнис с оружјем

0

Министар би требало да достави доказе да нема сукоба интереса и трговине утицајем у пословању његовог оца Бранка, апелују саговорници Курира

Министар полиције Небојша Стефановић требало би јавности да достави доказе да нема сукоб интереса и трговине утицајем у пословању његовог оца Бранка Стефановића, апелују саговорници Курира.

Стефановић сениор је сувласник фирме „Унитед БГ“ с трговцем оружјем Гораном Тодоровићем, који је годинама преко своје фирме ГИМ снабдевао Војску Србије.

– Фирма Стефановићевог оца морала би да наведе чиме се то конкретно бави, пошто то досад није прецизирано, као и да ли послује с државним фирмама и институцијама. Али пошто су мутне радње једна од основних одлика ове власти, ја просто не очекујем ништа од њих. Међутим, очекујем да се тиме позабаве надлежни органи у складу са законима ове земље, а не да стално имамо нове афере које само заврше у медијским објавама и ником ништа – коментарише члан Председништва СДС Константин Самофалов.

Дијана Вукомановић, самостална посланица, поручује да би сви функционери требало да у јавности објаве све податке – доказе да нема конфликта интереса и трговине утицајем када је реч о пословима чланова њихових породица.

– Само тако ће највиши функционери Вучићеве власти, а поготово министар Стефановић, показати личним примером да мисле озбиљно да се боре против највећих зала која разарају Србију: корупције и криминала – наводи Вукомановићева.

И демократа Балша Божовић тврди да транспарентност у трошењу државног новца мора да постоји.

– То није новац ресорних министара, већ грађана Србије. Исто тако, оно што је обележило ову власт, која траје више од пола деценије, јесте сукоб интереса највиших функционера и њихових чланова породице. Ко год крши закон, завршиће у затвору. Пре тачно 17 година Слободан Милошевић није ни сањао да њему и његовом окружењу може да се догоди судски процес због свега шта су радили деведесетих. Исто тако ће бити и са онима који данас врше власт, а злоупотребама пљачкају државне ресурсе и новац грађана – оцењује Божовић.

Свирао у Курцшлусу
ТАТА МУ И ГИТАРИСТА

Бранко Стефановић, отац министра унутрашњих послова, у младости је свирао гитару у рок бенду Курцшлус. На то је изгледа веома поносан, пошто је на свом Фејсбук профилу објавио фотографију бенда из далеке 1984, али и из 2011, када се су се чланови групе поново окупили.