Прочитај ми чланак

Коштуница: Српски, а не бриселски пут

0

vojislav-kostunica

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница позвао је грађане да „уместо евроунијског, бриселског пута, крену српским путем“. На предизборном скуп у Културно-образовном центру Коштуница је, саопштио је ДСС, објаснио предности „кретања српским путем“, односно губитке од европских интеграција.

„Многе земље су израчунале да им се не исплати чланство у ЕУ. Једна Норвешка, једна Швајцарска које нису чланице са ЕУ, сарађују путем великог броја билатералних споразума (са ЕУ). Исланд је прекинуо преговоре (о пријему у ЕУ) пред сам крај јер су израчунали да би чланство нанело штету њиховој рибарској индустрији“, рекао је
Коштуница.

Он је додао и да неке од чланица због велике кризе у Унији желе да изађу, као Велика Британија која помиње референдум о напуштању ЕУ.

„Када се све сабере, здраворазумски можемо да закључимо, да ако Србија хоће да запошљава, треба да крене путем политичке неутралности. А, уколико (Србија) хоће да незапосленост расте – треба да крене путем европских интеграција“, рекао је Коштуница.

На скупу су говорили и председник Општинског одбора ДСС-а Срђан Малешевић, потпредседник странке Борко Илић и покрајински посланик Миленко Јованов.