Прочитај ми чланак

КОССЕВ: Британски амбасадор се повукао из агенције незадовољан избором Шаље

0

Амбасадор Велике Британије у Приштини Рори О’ Конел поднео је оставку на место председника борда Косовске агенције за упоређивање и верификацију имовине након одлуке косовске скупштине да за председника секретаријата те агенције именује Насера Шаљу, пренео је данас портал Коссев.

Портал је пренео саопштење британске амбасаде у ком се наводи да је косовска скупштина именовала кандидата који не испуњава критеријуме за ту позицију чиме је „прекршен меморандум о сарадњи са амбасадом Велике Британије али и показан недостатак политичке воље за спровођење меритократских именовања“.

„Изражавамо жаљење због одлуке косовске скупштине да не именује јединог кандидата који је испуњавао све критеријуме, већ кандидата који се према стручној оцени не сматра подобним за именовање“, наводи се у саопштењу амбасаде.

Разочарање одлуком Скупштине Косова изразио је и амбасадор САД у Приштини Филип Коснет, који је на Твитер налогу написао да су посланици показали да „више цене непотизам него имовинска права грађана Косова“.

Како је пренео портал Инсајдери, Шаља се за позицију председника секретаријата Косовске агенције за упоређивање и верификацију имовине кандидовао и пре десет месеци али тада није добио довољно гласова посланика. Сада је његов избор подржала већина посланика иако је имао два противкандидата за ту позицију.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!