Прочитај ми чланак

Тзв. косовски специјалци блиндираним возилима заузели Бистрички мост,Срби у паници

0

Припадници Специјалних јединица тзв. косовске полиције познатијих као РОСУ запосели су Бистрички мост на магистралном путу који из Митовице води према Лепосавићу, преноси Косово онлајн.

Специјалци РОСУ на то место стигли су са пет блиндираних џипова, а локални Срби страхују да би ту могао да буде успостављен пункт или да би то можда могла да буде најава уклањања барикада.

Бистрички мост налази се на магистралном путу Митровица-Рашка, недалеко од скретања за Бањска у смеру према Лепосавићу и административном прелазу Јариње.

Срби са севера Косова већ 12 дана налазе се на барикадама, које су подигли на путним правцима због хапшења бившег припадника Косовске полиције из Северне Митровице Дејана Пантића.

Тзв. косовска полиција поставила пунктове на путу Косовска Митровица-Лепосавић

Тзв. косовска полиција саопштила је данас да је на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић, на северу КиМ, успоставила контролне пунктове.

„Полиција је успоставила пунктове за возила како би гарантовала промет и слободу кретања за све без разлике, као и спречавање криминалних радњи и шверца уопште“, наводи се у саопштењу косовске полиције, преноси Коха.

Foto: Kossev.info

Раније је РТС објавио телефонске снимке на којима се, како наводи, виде припадници јединице специјалне полиције са дугим цевима, поред више оклопних возила, на прилазу главном магистралном путу из правца села Бањска.

Претходних дана, од подизања барикада на северу, њихово присуство у близини магистралног путног правца Косовска Митровица-Рашка није било видљиво, наводи РТС.