Прочитај ми чланак

Кораћ: Вучић први у Европи увео канибализам у политику

0

Психолог и дугогодишњи политичар Жарко Кораћ рекао је да председник Србије Александар Вучић "има част" да буде први европски политичар у историји који је увео канибализам у политички живот.

Он је у интервјуу за портал Ал Џазира навео да се раније прича о канибализму у политици спомињала једино на афричком континенту.

foto: Printscreen

„Мислим да је Вучићев тренутни наратив, који је ескалирао до неслућених граница, дошао до тачке у којој му људи више не само што неће веровати него га више неће ни слушати“, рекао је Кораћ.

Кораћ сматра да таквим наративом Вучић почиње да одбија и најверније политичке следбенике, јер је „неподношљиво живети у земљи у којој вам сервирају приче да је председник угрожен од противника који су канибали“.

Кораћ каже да је од првог доласка на власт Вучић почео да ствара фаму својој наводној угрожености.

„Тиме се шаље порука да је он некакав див-јунак који штити Србију, да има готово некакву мисију да спасава Србију по цену свог живота, да је он једини борац за срећу и мир људи“, рекао је он.

Кораћ истиче да то није нормално и да такве ствари није могуће видети ни код једног европског политичара.

„Покушајте да замислите, рецимо, Бориса Џонсона који каже да му је живот угрожен али да се он ипак бори за Британију. Незамисливо!“, рекао је он.

По Кораћу, у питању је виђење политике као ратног стања, у којем имате политичког, војног, цивилног, друштвеног и економског лидера који се бори против бројних непријатеља и чији је живот непрекидно угрожен.

„Вучић себе приказује као античког хероја“, рекао је он.