Прочитај ми чланак

Конститутивна седница Српске привремене скупштине Косова

0

kosovo_pok_1903(Танјуг)
Председници општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић сазвали су за данас конститутивну седницу привремене скупштине Косова и Метохије.

Седница ће бити одржана у 12 сати у сали Радничког дома Трепча у Звечану.

Према утврђеном дневном реду биће изабрана радна тела, потврђени мандати посланика привремене скупштине који ће положити заклетву, усвојена декларација о оснивању привремене скупштине Косова и Метохије, а биће именовани председник, четири потпредседника, секретар и његов заменик.

Седница је сазвана на основу Декларације усвојене на Сабору српског народа 22. априла у Косовској Митровици и закључка са седнице четири општине са севера Косове од 6. јуна ове године у Звечану, као и консултација представника више општина са Косова и Метохије одржаних током маја и јуна.

Како је саопштено, циљ одржавања седнице је да се покаже властима у Србији, међународној заједници и приштинском руководству да се Срби са севера Косова свим демократским средствима боре против интеграције у косовско друштво и да покажу да не одустају од опредељења да остану у систему своје државе Србије.

Седница је, како се наводи, требало да буде одржана пре Видовдана али су се народни представници сложили да то буде после 28. јуна како за евентуално недобијање датума за почетак преговора за улазак у ЕУ не би били окривљени Срби са севера Косова.