Прочитај ми чланак

Ко је напредњак из Бачке Паланке који је викао на новинарку?

0

Председник Општине Бачка Паланка и шеф локалних напредњака Бранислав Шушница доспео је у жижу јавности након што је викао на новинарку због постављеног питања.

Олује које су у јулу погодиле Бачку Паланку, изазвавши велику штету, однела су и два живота. Шездесетшестогодишњи мушкарац настрадао је 22. јула приликом покушаја да склони струјни кабел који је пао у двориште његове куће током снажног невремена.

Неколико дана касније, 31. јула, настрадао је тринаестогодишњак, за којег се испоставило да је унук мушкарца који је претходно преминуо од последица струјног удара.

Према писању РТС, проблем са кабловима надлежнима је пријављиван чак 27 пута пре него што се догодила трагедија 22. јула. Комшија испред чије куће се налази бандера је проблем надлежнима пријавио још 19. јула.

Ово су били разлози да новинарка медија Бачка Паланка вести пита председника општине, уједно и шефа Штаба за ванредне ситуације, Бранислава Шушницу о томе колико још опасних места постоји у њиховом месту. Шушници се то питање није допало, оптужио је медиј да тражи популарност на смрти детета, а потом почео да виче на новинарку.

„Ви и даље гурате причу о трагично настрадалом детету. Треба да вас је срамота, искрено треба да вас је срамота. Ја вас не разумем више. Оћете неку ексклузивну вест, па реците, брате. Оћете да будете гледани, па реците, бре. Ово је срамота шта ви радите. Срамота је да стојим овде испред вас и да причам о трагично настрадалом детету. Моје дете има 14 година, то дете има 13 година, ви мене и даље питате за трагично настрадало дете. Треба да вас је срамота, треба да вас је срамота. Треба да питате нешто друго, како ћемо санирати град. Је л’ можемо да вратимо дете? Нећемо вратити дете, нећемо вратити дете. Треба да вас је срамота, бре, срамота треба да вас буде, завршио сам с вама, срам вас било, бре“, викао је Шушница.

Ко је Бранислав Шушница?

Бранислав Шушница је рођен у Новом Саду 1979. године. Основно и средње образовање стекао је у Бачкој Паланци, а дипломирани економиста постао је 2005. године на Економском факултету у Суботици.

Радио је у Војсци Србије, потом у Канцеларији за економски развој, као и у Одељењу за утврђивање и наплату јавних прихода Општинске управе у Бачкој Паланци.

У Српској напредној странци је од 2010. године. Како је испричао за БАП Вести, афинитет ка политици је имао још на почетку студија, а 2010. године се учланио у СНС и то му је у досадашњој политичкој каријери једина партија.

Шушница је 2015. постао директор ЈП „Дирекција за изградњу Општине Бачка Паланка“, али се на тој функцији није дуго задржао јер је годину дана касније постао председник Општине. Други мандат председника општина потврђен му је 2020. године.

Шушница од 2016. године редовно пријављује имовину коју поседује Агенцији за спречавање корупције. У првом имовинском картону нема много тога, тек да вози аутомобил произведен 2010. године.

Већ 2017. године пријавио је да има половину власништва над три њиве укупне површине веће од 41.000 квадратних метара, које је стекао на основу уговора о поклону.

Убрзо је Агенцији пријавио да је на списак некретнина додао још две које су му, као и претходне, поклоњене – у питању су кућа, стамбени и помоћни објекти, као и земљиште уз стамбени објекат површине од 23 ара.

Године 2020, како је пријавио, купио је нови „Jeep compass“ произведен те године. Прошле године пријавио је и куповину стана од 83 квадратна метра.

Последњу пријаву Агенцији за спречавање корупције поднео је 2023. године, када ју је обавестио да, за разлику од претходних година, сада има депозите у банкама и другим финансијским организацијама у земљи и иностранству.

Током година Шушници је и расла плата на послу председника општине. Почео је са 80.000 динара у 2016. години, постепено је расла током година, да би у 2023. достигла 118.000 динара.

У интервјуу за БАП вести рекао је да дневно ради по 10, 12 или 14 сати, у зависности од обавеза, те да му у послу највише смета одвојеност од породице. Дуги низ година се бави и пољопривредном производњом, а воли и да игра фудбал.

Шушница је ове године изабран за председника Општинског одбора Српске напредне странке у Бачкој Паланци.