Прочитај ми чланак

КИНЕСКИ АМБАСАДОР ДОШАО НА РОЂЕНДАН СНС да се захвали за поклоњена рудна богатства

0

„Присуство кинеског амбасадора у Србији Ли Мачанга на митингу поводом 10 година од оснивања СНС је непримерено, али очекивани знак захвалности и куповине политичке подршке након што је Влада Србије поклонила Кини целокупне рудне ресурсе бакра и злата вредне 150 милијарди долара”, каже се у саопштењу парламентарне странке „Доста је било” и још се додаје:

„Кинеска компанија Зиђин је недавно будзашто добила РТБ Бор чије резерве вреде 50 милијарди, као и оближње налазиште Чукару Пеки које вреди 100 милијарди долара. Грађани Србије ће од тог новца видети мрвице, а о размерама еколошке штете око Чукару Пеки ДЈБ већ дуже време упозорава локално сеоско становништво.

Амбасадор је сигурно дошао да се захвали Вучићу и СНС-у и у име кинеске компаније Шандонг Линглонг која ће поред Зрењанина саградити фабрику гума. Министарство животне средине Кине увело је строжије еколошке норме због превеликог загађења ваздуха, а највећи загађивачи су произвођачи гума. Међутим, одлуком председника СНС да и кинеској компанији понуди економски неразумне субвенције и игнорише еколошке стандарде, оно што је отровно за Кинезе биће изгледа добро за здравље грађана Србије.

Страни инвеститори, па и кинески, који долазе у Србију привучени су јефтином радном снагом, сулудим субвенцијама, непостојањем еколошких обавеза и општим безакоњем. Мимо сваке економске логике, поклонили смо странцима банкарски систем, нафтну индустрију, наша налазишта нафте и гаса смо поклонили Русима, Кинези су добили резерве бакра, а Немци добијају јефтину радну снагу и заинтересовани су за војвођанску земљу, Телеком Србије и ЕПС.

Политика распродаје виталних националних ресурса, као што су рудници, представља најкраћи пут у бананизацију државе и потпуни демографски слом Србије јер грађани беже из земље управо због погубне бесперспективне политике председника СНС. Србија се у правом смислу те речи претвара у колонију великих сила”.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!