Прочитај ми чланак

Кијевски фашисти љути на Србе: Шта ћете ви у Донбасу?

0

donjeck-zastava-republika-fb

Кијев — Амбасадор Србије у Кијеву Раде Булатовић позван је на разговор у министарство спољних послова Украјине због посете српских посланика изборима у Донбасу.

Прва заменица министра спољних послова Наталија Хаљбаренко састала се са Булатовићем због тога што су посланици СНС Владимир Ђукановић и Бранислав Блажић били посматрачи на изборима у Доњецку, које је организовала самопроглашена Доњецка Народна Република.

Шеф посланичког клуба Демократске странке у Народној скупштини Србије Борислав Стефановић тражио је објашњење у Скупштини зашто су Ђукановић и Блажић били посматрачи на изборима у источној Украјини, које не призају ни Кијев ни Запад.

Са друге стране, Ђукановић је на то одговорио речима да је на изборе у Доњецк ишао самоиницијативно, као грађанин, а не као посланик.

Избори у Доњецку и Луганску су одржани недељу дана после избора које је расписао  Кијев, а власт у региону у којем се воде велике борбе украјинских и проруских снага остала је у рукама Александра Захарченка, премијера Доњецке Народне Републике.

(Б92)