Прочитај ми чланак

КАЖУ ДА ИХ УГЊЕТАВАЈУ СРБИ: Албански политичари са југа Србије траже помоћ Косова

0

Окупаторско-шиптарски премијер на Космету Иса Мустафа изразио је забринутост због, како је навео, дискриминације и тешкоћа са којима се суочавају грађани три општине на југу Србије и најавио конкретну помоћ за њих, саопштено је данас из његовог кабинета.

r

Фото: РТВ

ПРИШТИНА – Премијер Косова Иса Мустафа изразио је забринутост због, како је навео, дискриминације и тешкоћа са којима се суочавају грађани три општине на југу Србије и најавио конкретну помоћ за њих, саопштено је данас из његовог кабинета.

Мустафа је у Гњилану разговарао са послаником Скупштине Србије Фатмиром Хасанијем, градоначелником Бујановца Шаипом Камберијем, председником Националног савета Албанаца Јонузом Муслиуом и председницом Скупштине општине Прешево Ардитом Синани, о координацији и свестраној сарадњи са политичким лидерима и подршци Косова грађанима Прешева, Бујановца и Медвеђе, наводи се у саопштењу.

„Говорећи о кретањима у Прешеву, Медвеђи и Бујановцу, представници Албанаца су затражили даљу подршку Косова на унапређењу процеса и превазилажењу препрека са којима се суочавају као последице неправедне политике са централног нивоа у Београду“, наводи се у саопштењу.

На састанку се разговарало о могућностима подршке Косова у економској, инфраструктурној, културној, образовној и другим областима.