Прочитај ми чланак

Катић, кога је мучила БИА: Плашим се за своју породицу и себе

0

Незаконито хапшење члана Народне странке Константина Катића, кога су агенти Безбедносно-информативне агенције „мучили и тукли четири сата“ због који није објављен на његовом налогу, и даље интригира јавност у Србији. Катић је за Нова.рс открио да ли се након свега што се догодило плаши, али и испричао како је немили догађај изгледао.

 

На питање како зна да су га отели припадници БИА, као и да ли су се легитимисали или показали одређени документ, Катић је рекао:

„Да су то припадници БИА било ми је јасно када су се легитимисали мом колеги, који је био са мном у тренутку када су ме са радног места одвели на аеродром у просторије БИА, где су ме злостављали и мучили. На аеродром Никола Тесла ушли смо у службене просторије БИА, тако да је јасно да се ради о припадницима БИА“.

Наш саговорник напомије да се нада да ће Тужилаштво покренути поступак, и да би могао да препозна особе које су га отеле и мучиле без проблема.

„У исто време и сумњам али најбоље је да питате моје адвокате у вези правних ствари. Без проблема бих могао да препознам те особе које су ме отеле и мучиле, јер то што се мени десило никада нећу заборавити“, каже Катић за Нова.рс.

Објашјава да се сада када је све испливало у јавност плаши за своју породицу и себе.

„Свима је јасно да су у спрези полиција, криминалци и хулигани. Било коме да се десило оно што се десило мени, да је отет са радног места и мучен неколико сати, наравно да би се плашио исто колико се и ја плашим“.

На питање да ли очекује да ће Тужиластво да поступи по пријави и да ли има шансе да се дође до суда, функционер Народне странке и адвокат Никола Лакић каже:

„Правни тим Народне странке поднео је кривичну пријаву у вези отмице Константина Катића и других кривичних дела протв Братислава Гашића, Марка Парезановића као функционера БИА и три НН припадника БИА, која су противправно лишили слободе Константина Катића и који су га на аеродрому Никола Телса мучили и злостављали. Захтевамо од Тужилаштва да што хитније поступи по кривичној пријави, као и да Константину Катићу обезбеди заштиту јер је отет, мучен и злостављан од стране припадника тајне службе, што се није дешавало у Србији у последњих 20 година. Ово је веома једноставан предмет за решавање јер су припадници БИА који су отели Катића иза себе оставили много трагова и доказа и где Тужиластво може веома брзо да реши цео случај и ухапси починиоце кривичних дела“.

Лакић тврди да су припадници БИА који су мучили Катића оставили бројне доказе.

„Припадници БИА легитимисали су се пред сведоцима, одвели су Константина Катића у своје просторије на аеродрому Никола Тесла који има на стотине камера, имамо име под којим се један од њих представио, имамо и његов службени телефон са кога је позвао Катића, имамо много доказа што говори само о њиховој бахатости приликом извршења кривичних дела која су несумњиво починили. Бахатост директних извршиоца кривичних дела говори о томе да су они добили наређење од самог врха БИА, који су наредили отмицу и злостављање Константина Катића како би се додворили Александру Вучићу или што је још горе, то урадили по наређењу Александра Вучића“, рекао је Лакић за Нова.рс.