Прочитај ми чланак

Као сироче: Тужна слика Вучића са састанка о Западном Балкану

0

Председник Србије Александар Вучић на панелу о Западном Балкану, одржаном у оквиру Светског економског форума у Давосу седео је издвојено од свих лидера и сам.

На панелу су били присутни лидери са Западног Балкана, укључујући и премијера тзв. Косова Аљбина Куртија.

За сада је непознато како је дошло до оваквог распореда седења, да ли је председник Србије сам хтео да буде издвојен, или је остао без столице у реду где су и сви други.

На фотографији се виде изасланик ЕУ Мирослав Лајчак, премијер Хрватске Андреј Пленковић, албански премијер Еди Рама, македонски премијер Стево Пендаровски…

Учесници панела разговарали су о изазовима са којима се суочавају земље Западног Балкана и потреби очувања стабилности, стварању услова за подстицање економског раста земаља, а указано је на неопходност решавања замрзнутих спорова, навела је агенција Бета.

Подсетимо, овај панел је најављен посебно у медијским извештајима из Давоса, и по приспећу српске делегације у овај швајцарски град, где на хотелу преко пута где су одсели представници наше земље, биле окачене две заставе, Велике Албаније и Косова, које су потом уклоњене.

Вучић се претходног дана на маргинама самита, између осталих срео и са Лајчаком, док је Лајчак на Твитеру објавио да је имао добар разговор са Куртијем.