Прочитај ми чланак

КАО НИКАД ДО САД: Јеремић изнео жестоке оптужбе против Вучића (ВИДЕО)

0

Гост нове "РасПравде" Вук Јеремић председник Народне странке, говори о томе како намерава да спречи велеиздају Косова и Метохије, који му је био најгори дан док је био министар спољних послова, шта су били греси режима којем је и он припадао, зашто Дивац и СОК нису учинили ништа да спрече пријем "Косове" у МОК, да ли је у Србији могуће помирити национално и грађанско.

Он је у емисији изнео низ оптужби на рачун председника Србије и СНС Александра Вучића о томе ако се спрема да да тзв. Косову место у УН, као и да под притиском споља прими велики број миграната у Србији. Јеремић је оптужио Вучића да је спреман да покраде изборе, или евентуално референдумско гласање, а да ће запад ћутати на то ако им Вучић испуни обећање да ће признати Косово.

Јеремић је ипак изразио наду да да би Вучић могао бити поражен и да је могуће окупити критичну масу оних који се противе издаји Косова како би актуелни режим био срушен.

– Jeдино што може да га спречи је да се створи критична маса у наредних неколико месеци од оних који се противе косовском чланству у УН. Ту има и пуно и пуно симпатизера СНС. Ја сам уверен да 90 посто људи који су данас, из овог или оног разлога, симпатизери СНС имају изузетно лош осећај у стомаку када помисле на одрицање Србије од Косова. Зато верујем да та критична маса може да се направи – рекао је Јеремић и додао да ће Вучић покушати чак и да употреби силу да би се одржао на власти.

Oн је рекао да ће Вучић, ако се одржи на власти прво издати Косово, затим помоћи рушењу Републике Српске, а затим уводити Србију у НАТО.

Eмисија “РасПравда” се реализује у сарадњи портала Правда и продукције HelmCast. Aутор и водитељ емисије је Миодраг Зарковић. Погледајте целу емисију: