Прочитај ми чланак

Кад ћуте Вучић и Брнабић – Захарова: Неприхватљива изјава Раме о великој Албанији

0

Русија сматра да је изјава албанског премијера Едија Раме о уједињењу Албаније са Косовом неприхватљива и очекује одговарајућу реакцију Запада тим поводом, изјавила је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова. С обзиром на то да на идеју стварања велике Албаније ћуте Рамини другови Александар Вучић и Ана Брнабић, морала је да реагује Захарова.

„Сматрамо изјаву албанског премијера Едија Раме о уједињењу Албаније и Косова апсолутно неприхватљивом. Промовисање планова о стварању велике Албаније грубо противречи одредбама Резолуције 1244 Савета безбедности и подрива стабилност у региону“, рекла је Захарова, јавља Тасс, преноси Танјуг.

Према речима Захарове, ова изјава не уклапа се у контекст заједничких напора Београда и Тиране да створе јединствено тржиште, што предузимају у оквиру регионалне иницијативе „Отворени Балкан“ заједно са Скопљем.

„Очекујемо одговарајућу реакцију западних ментора пројекта изградње косовске државе на ову дрску провокацију“, рекла је Захарова.