Прочитај ми чланак

Јовановић (ДСС): Србија ни под којим околностима не сме да се одрекне Косова

0

Члан председништва Покрета „Метла 2020“ и председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић изјавио је данас да Србија ни под којим околностима не сме да „направи грешку и одрекне се Косова“.

„Себи бисмо натоварили беду на врат. То је онда почетак проблема, стварање Велике Албаније и отварање питања Северне Македоније. Имам двоје деце и нећу да она у таквом сценарију ратују за 20, 30 година“, казао је Јовановић гостујући на телевизији Хепи.

Јовановић је о дешавањима у Црној Гори изазваним спорним Законом о слободи вероисповести, рекао да Србија има право, да као матица по међународним стандардима, брине о Србима у тој земљи.

Он је оценио да се свет геополитички променио и да није исто као деведесетих година када су једина велика сила биле Сједињене Америчке Државе.

„САД нису једина сила данас, јер поред Русије ту је и Кина. Самим тим се маневарски простор за Србију озбиљно повећао, и ми морамо без било каквог рата да штитимо наше интересе, а то у овом новом свету и можемо“, навео је Јовановић.