Прочитај ми чланак

Јовановић (ДСС): Промене не могу да донесу садашњи или бивши министри

0

Члан Председништва Покрета „Метла 2020“ Милош Јовановић изјавио је да нико у том новооснованом покрету није „Калимеро па да кука на изборне услове“, већ је ту да се бори за укидање партијске државе и промену садашње власти Српске напредне странке.

Јовановић је у интетвјуу за Новости истакао да је најважнија промена изборног закона, да би се убудуће људи бирали по имену и презимену, а не по партијским листама, што ће, према њему, довести до смањења корупције, страначког запошљавања и исисавања новца из буџета.

„Код нас постоји канцероген однос странака на медије и правосуђе. Промене тешко могу да изнесу људи који су садашњи или бивши министри“, оценио је Јовановић, који је и лидер Демократске странке Србије.

Он је навео да је у ту странку ушло доста нових људи, попут историчара Милоша Ковића, писца Слободана Владушића, професора ФПН Синише Атлагића или првака Опере Народног позоришта Миодрага Јовановића.

„Са Покретом ‘Метла 2020’ то окупљање се наставило, уз Новицу Антића, Злату Ђерић, Ивана Матовића… Важно је наставити са окупљањем људи и организација који желе корените промене“, закључио је Јовановић.