Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ (ДСС): Непримерено да Вучић учествује у кампањи

0

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је "апсолутно непримерено" да председник Александар Вучић учествује у кампањи за београдске изборе и да то шеф државе не ради ни у једној озбиљној демократији.

„То је апсолутно непримерено. Када сте изгласани за председника Републике, ви сте председник свих грађана. Не смете да улазите у кампању. Ни на републичком нивоу, а камоли на београдском“, рекао је Јовановић на Телевизији Наша.

Јовановић је рекао да Вучић тако сам себи негира легитимитет, и показује „колико је ова власт демократски незрела“.

„После година власти, они немају ни храбрости, ни достојанства, да изађу с људима који су град водили. Ако је Синиша Мали био градоначелник, а Горан Весић градски менаџер, није нормално да не носе листу“, навео је Јовановић.

По његовим речима, од председничких избора прошле године Србија иде ка „једној врсти једноумља“, а медији су данас затворенији него тада. Јовановић је казао да је СНС „доведена да на крају преда Косово“, то јест да га пусти да уђе у УН.

„Предајом Косова и Метохије отварамо питање Велике Албаније. То би дестабилизовало и Македонију, Црну Гору, а повратно Републику Српску. Уместо да се бавимо економијом, бавили би смо се тим питањем“, сматра Јовановић.

Он је, ипак, изразио оптимизам да до тога неће доћи јер би пре тога морао да се промени Устав Србије, а то не би прошло на референдуму.