Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ (ДСС): Молба СзС за састанак са Макроном понижавајућа и наивна

0

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић изјавио је да је молба Савеза за Србију (СзС) за сусрет са Емануелом Макроном с једне стране понижавајућа јер тиме признају сопствену неспособност, а с друге стране наивна, јер председника Француске не занимају жалбе о стању демократије све док су геополитички и економски интереси његове земље задовољени у довољној мери.

Јовановић је за дневни лист „Данас“ од уторка рекао да је захтев СзС да се челници те коалиције састану са Макроном током посете Београду и неваспитан, јер, према његовом мишљењу „зрели и озбиљни народи, односно њихове елите проблеме сами решавају и не износе их пред странца“.

„Нажалост, све су то појавни облици наше садашње вазалне свести. Она је по природи ствари слугерањска према јачем, а ауторитарна према слабијем и као таква никада господска нити демократска. И то је једна од најважнијих ствари коју морамо да почнемо колективно да мењамо“, казао је Јовановић.

Према његовим речима, подједнако је недостојанствено и понижавајуће када истовремено и председник Србије Александар Вучић пред страним званичником подругљиво и иронично коментарише српску опозицију.

„Какве год да су, и српска опозиција, и српска власт су наше и пред ‘туђином’ се не смеју извргавати руглу јер тиме извргавамо руглу сами себе“, рекао је Јовановић.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!