Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: (ДСС) Лажна борба власти против криминала и корупције

0

Демократска странка Србије захтева да министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министарка правде Нела Кубуровић, обавесте јавност против колико је лица ухапшених током 2016. и 2017. године у спектакларним телевизијским акцијама подигнута оптужница, против колико се води поступак пред судом и колико их је окончано осуђујућим пресудама.

Без тих података о стварним резултатима помпезно промовисаних акција полиције, који данас нису познати, није могуће отклонити сумње да је борба власти против криминала и корупције једнако лажна као докторат министра унутрашњих послова Небојше Стефановћа.

У 2016. и 2017. години, у акцијама полиције под шифрама „Циклон“, „Цунами“, „Скенер“, „Арес“, „Плутон 2“ и сличним , које су се одвијале у форми јефтиних представа за народ, ухапшено је преко 1200 лица, само у 2017. преко 800. Према званичним саопштењима Министарства унутрашњих послова то је учињено због основане сумње да су ухапшени извршили кривична дела прања новца, финансијског криминала и корупције, производње и стављања у промет опојних дрога, тешке крађе и разбојништва, убиства, силовања и недозвољених полних радњи, искоришћавања малолетних лица за порнографију, злостављање и мучење, изнуде, отмице и других. Акције су увек завршаване конференцијама за новинаре министра унутрашњих послова, који је поносно говорио о, да кажемо, успешној борби против криминала и корупције.


Према сазнањима којима располаже Демократска странка Србије, хапшења нису резултирала доношењем правоснажних судских пресуда.