Прочитај ми чланак

Јован Јањић – оснивач МИ глас народа: Додик утицао на Несторовића да нас растури!

0

Након што је објављено саопштење да су из групе "Ми – Глас из народа" напустили Бранимир Несторовић и Александар Павић, не престају међусобне оптужбе припадника ове политичке групације. У Београду је одржана је конференција за новинаре петорице оснивача покрета, на којој су говорили Драган Станојевић, Бранко Павловић, Митар Ковач, Синиша Љепојевић и Јован Јањић.

Јован Јањић, један од оснивача МИ – глас из народа, данас је на конференцији за медије у Београду рекао да се не може говорити о расколу ако је пет оснивача остало у покрету, а двојица су га напустили, као да им је Несторовић дао ултимативан захтев да „ако њега не изгласају за председника покрета, он напушта покрет и оснива своју странку“.

„Накнадно чујемо да је на Несторовићеву одлуку утицао и председник Републике Српске Милорад Додик. Павић и Несторовић су боравили у Бањалуци без нашег знања. Несторовић је казао да је након тог сусрета са Додиком схватио да је боље да у покрету постоји председнички принцип одлучивања“, каже Јањић.

Више о овоме погледајте у видео прилогу.