Прочитај ми чланак

ЈОСИПОВИЋ: „У Србији знају да су Руси за време рата помагали Хрвате“

0

Бивши хрватски председник Иво Јосиповић је рекао за "Вечерњи лист" да је недвосмислено да је Хрватској испоручен систем С-300.

Он је истакао и да су сви могли то да виде на телевизији.

„У Србији се политика узменирила јер та чињеница руши мит о томе да је Русија ексклузивни пријатељ Србије. Да, Русија је за време рата помагала Хрватској, не само оружјем, него и политички. Не верујем да у Србији за то не знају, пре бих рекао да је реч о представи за домаћу јавност, да се сачува мит о ком сам говорио“, рекао је Јосиповић.

Бивши председник упозорава да би Хрватска политика, полазећи од своје ЕУ и НАТО позиције, требало да припази да тај мит не постане стварност.

„И с Русијом треба градити добре односе. А у време када су односи Хрватске и Србије поново лоши, кад обе земље набављају нова оружја, а једна у другој виде претњу, водећи политичари у обе земље би требало да се сете оне старе мудрости о зиду и суседу. Више вреди добар сусед, него највиши зид. Преведено на данашњи речник, за сигурност државе више вреде добри односи с другим државама, посебно суседима, него најсофистициранија оружја“, рекао је Јосиповић.