Прочитај ми чланак

ЈОСИПОВИЋ ПОСЛАО ОТВОРЕНО ПИСМО КОЛИНДИ: Зауставите хистерију према Србији!

0

Бивши председник Хрватске Иво Јосиповић позвао је актуелну председницу Колинду Грабар-Китаровић да "заустави неконструктивну хистерију према Србији" везану за блокаду приступних преговора које Београд води са ЕУ.

ivo-josipovic-kolinda-grabar-kitarovicУ отвореном писму које су објавили хрватски портали Јосиповић позвао је Грабар Китаровић да у најављеним преговорима са српским премијером Александром Вучићем користи исте заједничке поставке какве је он користио у својим преговорима с бившим председником Србије Борисом Тадићем.

Он је подсетио да је реч о питању из њене уставне надлежности.

„Сведоци смо неуспешне спољне политике Хрватске у намери да блокира приступне преговоре Србије и отварање поглавља 23.и 24 и упорног настављања контрапродуктивне и штетне политике која нема изгледа на успех и која негативно утиче на међународни положај Хрватске, укључивши њен положај у ЕУ и односе са суседима“, оценио је Јосиповић.

„Нисмо успели напросто зато јер нисмо били у праву. Нисмо могли тражити од Србије да укине закон какав, с готово истим ефектима, има и Република Хрватска“, истакао је Јосиповић.