Прочитај ми чланак

Још 2 милиона евра за кинеске аутобусе: Наставља се са извлачењем пара из ГСП

0

Иако су Град Београд и ГСП купили 2019. године 170 кинеских аутобуса марке „Хигер“ са плаћеном пуном петогодишњом гаранцијом, и ове године се за сервис ових аутобуса издваја чак 2.1 милион евра, наводе из Центра за локалну самоуправу(ЦЛС)

Из ове организације напомињу да се то види из текуће јавне набавке ГСП-а у вредности од 250 милиона динара, која ће бити реализована до краја маја месеца ове године.

Они истичу да је нејасно зашто се из осиромашеног и задуженог ГСП-а сваке године издвајају милиони евра за сервис кинеских аутобуса, кад се зна да је за њих у купопродајном уговору предвиђена петогодишња гаранција која покрива већину ставки које се помињу у јавним набавкама.

„ГСП Београд је јавно предузеће које се годинама систематски уништава и које је захваљујући оваквим уговорима остварило нето губитак од 1.22 милијарде динара у 2021. години, упркос рекордним субвенцијама. Са оваквом праксом мора да се престане и ЦЛС има план за оздрављење овог кључног градског предузећа“, изјавио је директор организације Никола Јовановић.