Прочитај ми чланак

Јесу ли вас звали да вас анкетирају за изборе? Ево ко стоји иза свега

0

Скоро да нема Лесковчанина или Нишлије који у протекла два дана није добио позив са неколико бројева телефона са позивног подручја 018, те било анкетирано о предстојећим изборима. Последње питање свима је било благо речено недопустиво, а оно гласи: За кога ћете да гласате?

Како пише портал Решетка, само вешти и иоле слободоумни људи су одговарали да је гласање тајно и да немају право да их тако нешто питају.

“Данима се масовно позивају Нишлије из кол центра и фирме за истраживање јавног мњења за коју никада нико у Нишу није чуо. Потом су кренула говоркања да се ради о СНС кол центру. Медији су од грађана сазнали локацију тог кол центра – ни мање ни више него је смештен у оквиру спортске хале ‘Чаир’. Такође, сумња се да у њему раде запослени у јавном сектору и да, уместо на својим радним местима, радно време проводе у кол центру позивајући грађане, постављајући им питања за кога ће да гласају, како оцењују рад Владе и политику председника Александра Вучића”, коментарише народна посланица из ССП-а, Нишлијка Јелена Милошевић.

Како наводи, будући да хала Чаир припада свим Нишлијама, упутила је захтев за информације од јавног значаја директорки Бранки Аранђеловић.

“Да видимо ко то позива Нишлије из кол центра смештеног у хали ‘Чаир’ и ко то плаћа. О томе ко тади у том кол центру ћемо накнадно”, закључује Милошевић.

Иначе, приликом позива анкетари се не представљају, а незванично сазнајемо да се фирма зове „Max strategic“.

Да се закупи СЦ “Чаир”, односно њен простор, је наравно могуће и+ допустиво, али по тржишној цени и привредном субјекту.

Уколико је тако, онда је и у реду, али ако се којим случајем не плаћа ништа, а анкетари обезбеђују од новца из нишког буџета, или републичког, онда је то грубо кршење закона.