Прочитај ми чланак

Јерков: РИК и остале институције су се у изборној ноћи ставили у службу СНС

0

Aleksandra-Jerkov4jerkov

БЕОГРАД – Портпаролка Демократске странке (ДС) Александра Јерков рекла је да су се институције, пре свега Републичка изборна комисија (РИК), у изборној ноћи ставиле у службу прикривања чињенице да је Српска напредна странка на овим изборима освојила мање мандата него на претходним.

„Та чињеница је морала да се сакрије и одатле потреба да се каже да су само четири странке ушле у парламент. Вучићево је право да изјављује шта хоће, али је проблем када се институције ставе у службу онога што он говори“, рекла је Јерков за Н1.
Проблем је, додала је она, што председнк РИК Дејан Ђурђевић седи на председништву СНС и манипулише временом објављивања резултата у складу са временом конференције СНС.

Она је рекла да се председник РИК понашао неодговорно још док је трајало гласање и да је кршио изборну тишину наводећи, како је рекла, да опозиција обмањује јавност говорећи о нерегуларностима.

„После свега у председника РИК немамо поверење. То је човек који седи на председништву СНС, а Бојана Пајтића назива ‘онај из Бодрума'“, рекла је Јерков.

Александра Јерков је изјавила и да Демократска странка није презадовољна изборним резултатом, али да је он бољи од оног на изборима 2014. године и поред прогона и још једног цепања које се у међувремену десило.

„Изборима је остварен циљ да Александар Вучић више нема апсолутну власт остварен. Он више неће имати 135 посланика, он ће имати 98 посланика у скупштини, што значи да више у Србији неће моћи да ради шта хоће“, истакла је Јерков.

(Фонет)