Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ Изјава амбасадора Немачке на „Косову“ показује погубност фра-нем споразума

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да амбасадор Немачке на “Косову” Јорн Роде није случајно назвао манастир Високи Дечани “косовским манастиром на листи Унеско” и да то није ненамерна грешка, него једна од најважнијих одредница „француско-немачког“ плана за независност Косова и Метохије.

„По том плану ’Косово’ мора постати члан свих међународних организација. Једна од првих је Унеско, који је кључан за заштиту и очување угрожених културних баштина широм света“, објавио је Јеремић на друштвеној мрежи Икс (раније Твитер).

„’Француско-немачки’ план се мора одбацити, све друго води ка нестанку народа и државе. Власт и прозападна опозиција то нису спремни да ураде. Гласајте за оне који јесу, и који знају како“, навео је Јеремић.

Јеремић ће бити носилац листе Народне странке „Сигуран избор. Озбиљни људи“ на изборима расписаним за 17. децембар.

Председник Народне странке је истакао да би ступање “Косова” у Унеско, које је предвиђено “француско-немачким” планом, означило почетак формалног присвајања светиња Српске православне цркве на Косову и Метохији од стране Албанаца.

„Тај процес не би трајао много дуго и био би окончан стављањем Високих Дечана, Грачанице, Пећке Патријаршије и других наших светиња под административну јурисдикцију Албанске православне цркве“, навео је Јеремић.