Прочитај ми чланак

ЈАНКОВИЋЕВ ШТАБ: Проконтролисали смо 25 бирачких места, на свима су Вучићу …

0

ТВРДИ ДА СУ СЛУЧАЈНО ОДАБРАНА И ДА ЈЕ ПО МЕСТУ ПРИПИСИВАНО У ПРОСЕКУ ПО 38 ГЛАСОВА

Изборни штаб председничког кандидата Саше Јанковића саопштио је синоћ да су увидом у џакове са изборним материјалом са 25 бирачких места прибављени докази о тешким нерегуларностима изборног процеса и потенцијалној крађи 319.000 гласова

„Између резултата физичког бројања гласачких листића и броја гласова заведених у записницима са бирачких места, велика су неслагања, а закључак је да је Александар Вучић потенцијално украо чак 319.000 гласова на овим изборима”, наведено је у саопштењу које преноси Бета.

Прецизира се да је изборни штаб Саше Јанковића од РИК-а затражио увид у џакове са изборним материјалом са 25 бирачких места одабраних по случајном узорку и да су скандалозне неправилности које су уочене пребројавањем гласова.

„Само у Новом Пазару, према записницима са два бирачка места, Вучић је ‘добио’ 543 гласа (БМ 27), односно 250 гласова (БМ 85) више него што их заиста има према стању затеченом у врећама са гласачким листићима. Потом, на бирачком месту 31 у Лозници, Вучићу је приписано 75 гласова којих у џаковима, исто тако, нема. Сличне и друге неправилности уочене су и на осталим од укупно 25 бирачких места”, наводи се у саопштењу.

Том рачуницом, тврди Јанковићев изборни штаб, долази се до збира по којем је Александру Вучићу на 25 бирачких места приписано 964 гласа које није добио, што просечно по бирачком месту износи 38 гласова.

„Уколико се овај просек, узет на случајном узорку, помножи са 8.396, колико је укупно бирачких места, следи поражавајући закључак: Александар Вучић потенцијално је украо чак 319.000 гласова”, закључено је у саопштењу.