Прочитај ми чланак

ЈАЊУШЕВИЋ (ДВЕРИ): Не знам како Зорана има образа да говори о одговорности

0

Реакција народне посланице Српског покрета Двери Марије Јањушевић на изјаве Зоране Михајловић у вези блокаде раскрснице код „Лондона”, која је организована након трибине посвеченој Уставу Србије у Слободној зони, у близини Председништва Србије где опозиција 24 сатно одржава протестне активности. Изјаву преносимо у целости:

„Док је Бошко Обрадовић, пре два дана, говорио на трибини у Слободној зони, родила се заједничка идеја присутних грађана и активиста, да се на кратко блокира расксрница „Код Лондона“ и тако покрену акције грађанске непослушности. Блокада је трајала кратко са јасном поруком да власт не може да ради шта хоће и да заувек игнорише наше захтеве. Нико није био угрожен, а учесницима у саобраћају смо се извинили за гужву која је у овом периоду настала.

Ипак, министарка Зорана Михајловић се из неког разлога нашла позваном да ово коментарише и да нас назове неодговорним и бахатим. Иако она не посустаје у ширењу лажи о Дверима, овај последњи покушај оцењујем као велику храброст.

Храбро је као ресорни министар говорити другима о одговорности у држави у којој на пружним прелазима рампе остају подигнуте док возови јуре, а хумке на гробовима погинулих на једном таквом прелазу се још нису ни слегле. Верујем да би и министарки и свима нама, обичним грађанима Србије, било од велике користи да се она са својих вилинских висина, у којима изиграва вилу Равијојлу и помера брда и долине по Грделици, мало спусти међу свој народ.

Кад се већ осврнула на Двери, нека се осврне још мало око себе. Видеће незавршене путеве, пропали асфалт на новоотвореним деоницама, видеће градске гужве од раних јутарњих сати. Нека се министарка провоза Београдом без ротације, па поштено призна колико је времена потребно да се кроз ненормалне саобраћајне гужве у разрованом центру града провезе само пар километара. Стотине ђака на аутобуским станицама старог пута од Новог Сада до Београда по два- три сата у просеку чекају да се неко од возача аутобуса међуградских линија одважи да крши закон, па повезе већи број путника него што је дозвољено, да децу не остави на сунцу, киши, ветру…Пруге широм Србије су затворене, а аутобуски саобраћај уместо да је интензивнији, редукује се (нарочито у време одржавања опозиционих протеста у Београду).

Зорана Михајловић послушно ћути пред амбасадором САД у Београду, Скотом, док изјављује да је Косово независна држава. Стога је илузорно да очекујемо од ње да у медијима коментарише последице НАТО агресије на Србију и беспризорно отимање 15% територије, да се осврне на двадесет година борбе да се поштује Резолуција 1244. Очекивало би се ипак од неког ко говори о одговорности, да покаже лични пример и моментално поднесе оставку због свих проблема које је изазвала својим штеточинским радом. Марифетлуке које је научила уз Млађана Динкића, сада је усавршила уз Вучића.

Што се оптужби за бахатост тиче, бахата министарка, лажни борац за права жена, могла би на једном од својих бројних путовања у Тирану да застане код Дољевца и посети гроб Станике Глигоријевић, бахато убијене на наплатној рампи. Ако има образа да се усуди.

Српски покрет Двери није никада био на власти, а када нам народна воља то омогући, одговорност ћемо показивати личним примером и делима, а не попут министарке Михајловић, лажним обећањима и нападом на здраву, перспективну, патриотску опозицију.”

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!