Прочитај ми чланак

Изетбеговић упутио подршку Ердогану

0

САРАЈЕВО – Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић упутио снажну подршку турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану и изразио наду да ће у Турској уследити стабилизација прилика после покушаја државног удара у ноћи између петка и суботе.

Фото: Фонет

Фото: Фонет

„Ово ће водити чишћењу редова у турксој војсци и стабилизацији власти која Турску већ 10 година води у успеху, демократији и економији”, рекао је Изетбеговић на ванредној конфренецији за новинаре, пренео је Кликс.ба.

Он је навео да је током ноћи био на вези са лидерима Турске, са њиховим породицама, и да је пратио ситуацију преко амбасадора БиХ у Анкари.

Контактирао сам чланове Председништва БиХ и пренећу заједничку поруку Председништва Реџепу Тајипу Ердогану, он има нашу снажну подршку у наставку стабилизације прилика у Турској”, рекао је Изетбеговић.

Он је оценио да је покушај државног удара био део „подмуклог плана” изазивања хаоса у турској држави која се налази на врло важној стратешкој позицији и која у овоме часу стабилизује прилике у том делу света.

„Десиће се обратно – Турска ће очистити редове јер се синоћ показало одакле долази опасност и где је тај болесни део турске војске и државе. Народ је на позив Ердогана показао на чијој је страни, шта жели и да је спреман да брани своју слободу”, закључио је Изетбеговић, преноси Фонет.