Прочитај ми чланак

Избори последњи чин фарсе: Вучић већ договорио да тзв. Косово добије столицу у УН

0

Александар Вучић планира да покраде изборе, да за то (још једном) добије благослов од Запада, а да затим до фебруара потпише француско-немачки споразум који би довео до тога да тзв. Косово добије чланство у НАТО и у другим међународним организацијама.

При томе, у Скупштини би од 250 посланика, после избора можда било око 200 који би гласали за све проевропске одлуке, иако такву политику реално не подржава ни 20 одсто грађана.

Потписивањем, Вучић би де факто признао тзв. Косово, што су иначе пре неколико дана званично и затражили европски лидери на челу са Шолцом и Макроном. Наравно, режимски медији ову вест нису пренели.

Дакле, Вучићу се и не тражи да званично призна Косово, што он сада понавља као папагај да неће урадити док се буса у „патриотске груди“. Тражи му се да Србија потпише како се неће противити чланству Приштине у међународним организацијама.

Тај пристанак Србије биће сигнал да преостале чланице ЕУ признају Косово, јер ће се овај потез Београда схватити као прећутну сагласност, да је Косово јединствен случај и да нема паралеле са унутрашњим, сецесионистичким проблемима које ових пет земаља имају. Из тога даље произилази чланство тзв. Косова у НАТО пакту, што и јесте главни циљ.

Наравно, Косово ће аплицирати у све остале међународне организације (Унеско, Интерпол…), тамо ће их и примити, а аплицираће и за чланство у УН. Вучић ће пристати да се Србија и ту не противи (једино тражи да не мора званично да призна Приштину и да му се одради смоквин лист за издају у виду Заједнице српских општина), па ће чланство Приштине у УН зависити искључиво од Русије и Кине.

Да ли ће Косово добити столицу у Уједињеним нацијама одлучују чланице УН, „а ми смо одлучили да нећемо да сметамо на том путу, и Вучић је на то пристао и то је договорио“, изјавио је из прве руке Драган Шормаз, експонент НАТО политике у Србији.

Он је подсетио да, према европском предлогу и његовом анексу, Косово има право да се кандидује за чланство у свим међународним институцијама, и поновио да се Србија обавезала да „неће сметати“.