Прочитај ми чланак

ИЗБОРИ 2016 НА КОСМЕТУ: Више особа без личне карте гласају више пута

0

najnovija-vest-srbin.info01

Сходно предвиђањима Патриотског блока, о чему је јавност благовремено обавештена, да ће се на Косову и Метохији десити велика изборна крађа у организацији Српске напредне странке, нажалост то се и потрврдило данас приликом спровођења гласања.

Најизраженија нерегуларност дешава се у Косовској Митровици и Звечану као и у општинама Косовског Поморавља. Бројни су примери изборних марифетлука Српске напредне странке. Они се огледају у томе да једне те исте особе гласају више пута на различитим бирачким местима, да се приликом гласања не користе УВ лампе и спрејеви, да се не траже личне карте и остала идентификациона документа, да се члановима бирачких одбора, који нису из СНС-а, прети да морају да ћуте пред крађом гласова, да параполицијске снаге из редова СНС-а прете грађанима да гласају за Српску напредну странку.

Конкретан пример, на изборном месту број 5 у Косовској Митровици је примећено да је одређени број Срба гласао под албанским именима, што не чуди имајући у виду да је на том бирачким месту Ивана Вулетић испред Српске напредне странке, иначе шеф кабинета председника привременог органа Александра Спирића, коју су припадници OSCE-а у више наврата упозорили да не омогућује гласање под лажним именима.

Као пример бахатости СНС-а говори и чињеница да се и руководство Социјалистичке партије Србије у Косовској Митровици жали да се њиховим члановима бирачких одбора претило и захтевало да не дођу на изборна места.

Такође је тзв. градоначелник у режији Приштине Горан Ракић са телохранитељима упао на бирачко место број 2, изазвао неред и инцидент, са намером да створи атмосферу за крађу гласова, због чега је гласање пола сата било прекинуто.

Очита је чињеница, као што је Патриотски блок ДСС-ДВЕРИ упозоравао, да OSCE нема капацитете да организује регуларно гласање, што се данас у пракси и потврдило. Чак се на бројним бирачким местима види шуровање између представника СНС-а и посматрача OSCE-а који затварају очи пред крађом гласова партије Александра Вучића.

С обзиром да се избори одвијају у недемократској и нерегуларној атмосфери, уз очигледну крађу гласова, Патротски блок тражи да се понове избори у Косовској Митровици, Звечану и Косовском Поморављу. Подразумева се да много већи број посматрача мора да буде присутан током гласања, да се не би дешавала изборна крађа.

Председник покрајинског одбора ДСС-а                                 СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ

                 др Ненад Којић                                                              Горан Миленковић