Прочитај ми чланак

Изабрана нова влада Републике Српске!

0

(Танјуг)

Парламент Републике Српске изабрао jе вечерас нову владу РС на челу с премиjерком Жељком Цвиjановић, коjа jе поручила да ће стабилност институциjа и финансиjска одрживост система бити у центру свих активности владе и њен примарни циљ.

nova-vlada-polozila-zakletvu-republika-srpska-1363121271-281421
Цвиjановићева jе, износећи експозе пред посланицима Скупштине РС, нагласила да ће рад ове владе обележити борба за очување сваког радног места, фискалне и социjалне стабилности, реформисање пословног амбиjента, стварање простора за стране и домаће инвестициjе.
„Све ово уз настоjања да рехабилитуjемо принципе социjалне правде, унапредимо транспарентност у раду институциjа и трошењу jавних средстава, останемо стабилни у условима изложености одређеним политичким процесима и не изгубимо из вида потребу да влада буде проевропска и активна у процесу европских интеграциjа“, казала jе Цвиjановићева.

За кабинет Цвиjановићеве jе гласало 50 посланика, 22 су била против, а три уздржана. Oна jе у завршноj речи изjавила да jе од посланика чула одређене примедбе коjе ће свакако уврстити у програм рада нове владе.

Нови министар финансиjа jе Зоран Tегелтиjа, унутрашњих послова Радислав Jовичић, правде Горана Златковић, управе и локалне самоуправе Леjла Решић, за економске односе и регионалну сарадњу Игор Видовић, за рад и борачко-инвалидску заштиту Петар Ђокић, трговине и туризма Mаида Ибришагић Хрстић, индустриjе, енергетике и рударства Жељко Kовачевић.

Mинистар саобраћаjа и веза jе Недељко Чубриловић, пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Mирjанић, за просторно уређење, грађевинарство и екологиjу Сребренка Голић, просвете и културе Горан Mутабџиjа, за избеглице и расељена лица Давор Чордаш, здравља и социjалне заштите Слободан Станић, науке и технологиjе Jасмин Kомић, а министарка породице, омладине и спорта jе Нада Tешановић.