Прочитај ми чланак

Из Владе лете Мркоњић и Петковић?

0

milutin-mrkonjic-bratislav-petkovic

(Курир)

Министар саобраћаја Милутин Мркоњић неће преживети најављену реконструкцију Владе, док су напредњаци незадовољни радом министра културе Братислава Петковића.

То је, укратко, суштина начелног договора који су недавно постигли премијер Ивица Дачић и вицепремијер Александар Вучић, а који ће, према сазнањима Курира, тек бити детаљно разрађен.

Дачић је рекао да је са Вучићем само начелно разговарао о могућности реконструкције владе.

– Није било конкретних разговора јер смо се сви бавили дијалогом са Приштином. То је следећа тема која ће нас чекати – рекао је Дачић. Извор из најближег премијеровог окружења каже да је премијер најмање задовољан радом министра Мркоњића, да је почео, како каже, „превише да брља“ и да то више не може да се толерише.

– Ивица није много задовољан ни министарком здравља Славицом Ђукић Дејановић, јер је много боља била на позицији председнице Скупштине. Ипак, он је свестан да је у министарству наследила хаос који је остао од Томице Милосављевића – каже извор Курира.

И напредњаци су се огласили и најавили да ће рад министара из СНС бити анализиран на седници ГО, који ће бити одржан после 20. марта, односно по повратку званичника из Брисела. У СНС незванично кажу да се фотеља највише дрма Братиславу Петковићу, министру културе, због брљотине с наплатом ТВ претплате. Зоран Бабић, заменик шефа напредњака у парламенту, истакао је да ће свако „ко се уморио и не ради у пуном капацитету“ бити замењен.

– Нормално је да у тој трци нећемо гледати резултате на крају трке, већ морају да постоје пролазна времена на основу којих ћемо видети да ли се неко уморио, повредио или да ли може боље. СНС ће увек прво кренути од себе – рекао је Бабић.

ПУПС би још једног министра

Момо Чолаковић, посланик ПУПС, сматра да је боље извршити реконструкцију владе него ићи на нове изборе.
– Уколико дође до договора о реконструкцији Владе, ПУПС очекује да, поред потпредседника Јована Кркобабића, та странка добије још једног министра – каже Чолаковић.
УРС: Дали смо најбоље

Владимир Илић, посланик УРС, рекао је нема ништа против реконструкције Владе, али је важно знати критеријуме на основу којих би могла да се оцени нечија успешност.
– Дали смо најбоље људе. Имамо разлога да будемо поносни на резултате које смо остварили у овом периоду, али не бежимо од анализе резултата и наших министара – рекао је Илић.