Прочитај ми чланак

Хрватска посвећена пружању подршке Црној Гори на путу у НАТО

0

Министарка одбране Црне Горе Милица Пејановић Ђуришић током посете Загребу састала се с председником Хрватске Ивом Јосиповићем, који је истакао да ће његова земља и у будуће бити јак ослонац Црној Гори на путу евроатлантских интеграција.

Јосиповић је, како је саопштено из црногорске владе, рекао да је Хрватска у потпуности посвећена пружању подршке Црној Гори на путу за чланство у НАТО и додао да та подршка неће изостати ни током процеса приступању ЕУ.

Министарка Пејановић Ђуришић је током разговора с Јосиповићем изразила задовољство сарадњом две државе, истакавши да ће хрватска искуства бити од изузетног значаја за Црну Гору у периоду након добијања позива за чланство у Алијанси.

Саговорници су сагласни у уверењу да ће следећи самит НАТО-а бити Самит проширења, и да ће Црна Гора добити позив за чланство.

Црногорска министарка је с хрватским колегом Антом Котромановићем разговарала о пројектима на којима сарађују два министарства, као и о сарадњи војски двеју држава, у првом реду о заједничком учешћу у мисији ИСАФ у Авганистану.

Током састанка министара одбране било је речи и о будућој сарадњи две морнарице и пројектима у области образовања, као и о потенцијалном заједничком учешћу у новим пројектима и иницијативама, наведено је у саопштењу.

(Танјуг)