Прочитај ми чланак

ХИТ МИЛОВЕ ПОСЛАНИЦЕ НАСМЕЈАО ЦРНУ ГОРУ: Шангај је држава!?

0

Посланица Демократске партије социјалиста Александара Вуковић, позната под надимком „Црвена“, позвала је данас министра просвете Дамира Шеховића да у образовном систему примени искуства „државе Шангај“, показавши тиме елементарно незнање географије.

Вуковић је највећи кинески град назвала државом и притом се по врсти и тежини јавног брукања примакла чувеним испадима још једног врлог члана ДПС-а, Славољуба Мига Стијеповића.

Фото: Јутјуб

„Несхваћена паметница“ је иначе професор српског (она би казала – црногорског) језика и књижевности, коауторка прве читанке за 4. разред гимназије и сарадник на Факултету уметности и Хуманистичким студијама Универзитета Доња Горица.

Данашњу бруку себи је приредила у покушају одбране ставова свог шефа Мила Ђукановића.

Наиме, она је министру просвете Дамиру Шеховићу поставила посланичко питање у вези са дуалним образовањем, а у коментару на његов одговор бранила је Ђукановића који је пре неколико дана изјавио да се образовањем најчешће баве људи који тај позив нису изабрали, те да се тај позив мора учинити атрактивним како би се образовањем бавили најбољи.

“Поменућу пример државе Шангај која има изванредан образовни систем и има професионалне стандарде, што значи да се наставном кадру додељују статуси, слободно могу рећи, војни чинови у зависности од степена образовања наставника, његовог учинка и резултата који су имали његови ученици. То би Црна Гора требало да примени. Надам се да ћете имати добро осећање у вези са тим и наставник би тиме имао не само моралну сатисфакцију него и материјалну, јер се може награђивати наставник који добро ради свој посао“, посаветовала је Вуковић министра просвете, преносе црногорски медији.

Црвенкапине невоље због памети

Бранећи шефа, Вуковић је додала и поређење с књигом Александра Грибоједова „Невоље због памети“.

„Ја сам вазда била читатељка Грибоједова који има књигу Невоље због памети. Што изађете са напреднијом идејом то она бива криво интерпретирана. Мислим на интерпретацију коју је дао председник ДПС-а о положају просветног радника у Црној Гори“, казала је Вуковић.