Прочитај ми чланак

Хиљаде људи у Новом Саду, вијориле се заставе Русије и слике Путина и Младића

0

Novi-Sad-SRS-650x487

Нови Сад — СРС је на Тргу слободе у Новом Саду одржала предизборну конвенцију са које је поручено да је глас за радикале, уједно и глас за слободу Војислава Шешеља.

Заменик председника радикала Немања Шаровић рекао је да је неопходно да радикали остваре добар резултат на недељним изборима да би се лидер странке Шешељ вратио из Хага у Србију.

Он је нагласио да сарадња са Русијом треба да буде приоритет и да је Русија „једини начин да се Србија усправи и да испуни своје националне интересе“.

„Русија је једини начин да Србија задржи Косово и Метохију и да се економски опорави, а Украјина је показатељ да долази наше време, да долази време да се српски народ усправи баш као што се усправио руски народ“, рекао је Шаровић.

Потпредседник СРС Милорад Мирчић, критикујући актуелну и све досадашње власти у Србији, рекао је да „и мало дете зна да свако ко је Србију увео у кризу, не може је из кризе извући“.

На митингу су, поред осталих, говорили и Шешељев син Александар, председник СНП „Наши“ Иван Ивановић и председник Покрета „Орбраз“ Младен Обрадовић, који је рекао да је данас за Србију велики дан, јер је данас рођендан Ратка Младића.

На митингу су, поред застава Србије и Српске радикалне странке, био и велики број застава Русије и портрети Путина и Младића.

По завршетку конвенције радикали су кренули у шетњу централним новосадским улицама, а на челу колоне био је транспарент са поруком „И Косово и Русија“.

 

(Танјуг)