Прочитај ми чланак

ХИЛ наредио Србима на КиМ: Оно што је договорено са Вучићем мора да се примени!

0

Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил подвукао је данас да је "веома битно да Срби на Косову знају да сви склопљени договори косовске и српске власти (Вучић) морају бити примењени и то је обавеза". На овај начин је практично опоменуо СНС-СПС владајући картел да "припреми Србе на КиМ" како би легли на руду и прихватили лажну државу на својој територији.

„Срби на Косову живе вековима и имају право да знају како ће изгледати њихова будућност. Фер је рећи да Срби на Косову, али и сви други, треба да знају да ће им права бити заштићена, али једини начин да се то учини је преко косовског устава. Срби би желели да виде формирање ЗСО, а то је, иначе, нешто што су договориле косовске и српске власти и део је Бриселског споразума (у њему је ЗСО под апсолутном контролом тзв. Косова). То што је договорено, то је обавеза, мора бити примењено“, истакао је Хил.

Неколико пута је нагласио да све што је договорено мора бити и примењено.

Хил, као и неколико претходних амбасадора САД, јавно подржава Александра Вучића и актуелни режим, често се састаје са њим и као сваки колониста усмерава председника Србије у ком правцу би требало да води државу. Хил се такође састаје и са патријархом Порфиријем, а летос на пријему у америчкој амбасади су веома срдачно грлили.