Прочитај ми чланак

Харадинај: Курти да каже зашто га је Коштуница ослободио из српског затвора

0

Бивши посланик Алијансе за будућност Косова Даут Харадинај затражио је формирање парламентарне истражне комисије која би истражила привилегије премијера Аљбина Куртија док је био у затвору у Србији.

Харадинај је, како преносе приштински медији, упитао како је могуће да баш Курти тада буде изабран да да интервју међународном медију, иако је међу затвореницима било много великана.

„Потребно је да направимо парламентарну истражну комисију јер је реч о премијеру Косова. Тражим да се открије зашто је ова особа изабрана у тако тешкој ситуацији, за време Милошевићевог режима, да да интервју међународном медију. У време када много звучнија имена нису угледала светлост дана, он је изабран да да интервју“, рекао је Харадинај.

Харадинај, измедју осталог, сматра да би формирање истражне комисије о том питању требало да подрже и посланици владајуће странке.

„Неколико месеци након пада Милошевића, бивши председник Војислав Коштуница донео је извршну одлуку о ослобађању Куртија. Курти зна због чега је ослобођен. Ако одбије да каже, требало би да направимо скупштински одбор. Не искључујем могућност предузимања такве иницијативе. Разговарали смо о томе, мислим да нам недостају бројеви за скупштински одбор, али сам сигуран да ће нас опозиција подржати. Логично је да га подржава и Самоопредељење, то није на Куртијеву штету, него само желимо истину“, рекао је Харадинај.